The Edison

The original building was built under the days of one anchor tenant and had roots in the rail industry. The building was dark, imposing and lacking vitality. The elevated walkway system that forms part of Calgary’s +15 network, was buried in the back of the building taking all pedestrians away from the front of the building. The first step in the design addressed both of those issues by plotting a new walkway through the sun filled lobby. The detailing and language of the walkway is rustic and industrial, with exposed steel members expressing the structure of the bridge and suspended from the floor above. A wood tread on the feature stair of folded steel floats off a tyndall stone wall expressing both the ruggedness of the structure and balances the finesse of the interior. The building balances the industrial appeal of exposed ceilings and refined materials and textures.