Henry Wise Wood Courtyard Renovation

Built in 1961, Henry Wise Wood is a High School located in the South-West quadrant of the City. The school was initially designed around an exterior central courtyard which was later enclosed to provide year-round space for students and staff.

The goal of the project was to create a hub within the school that would provide a thoughtful balance of learning spaces and socialization opportunities. The renovation project has successfully transformed the courtyard from an impractical transition space, to what is now a vibrant destination at the heart of the school—a perfect example of how modernization of program and facility can transform the teaching and learning approaches and methodologies to address a wide range of learning abilities and student requirements within an existing school.

  • Share:

  • Sectors:

    Education, Interior Design
  • Client:

    Calgary Board of Education